Kedvence mini, közép vagy óriás, de tudásszintje problémás!

business man

Fegyelmezetlen, gyáva, utcán, kialításon, no meg a nyaraláson, rakoncátlan pára.

business man

Ez esetben várja Önt a Strázsa! Mentett kutya vagy pedigrés? A Strázsa kutyaiskolában csak a tudás a tét!

business man

Csoportos kutyaovi, csoportos kutyaiskola

3,5-4 hónapos kortól már elkezdhető, amint az állatorvos engedélyezi a közösségbe járást! Első alkalommal az oltási könyvet kell bemutatni, érvényes oltásokkal kell rendelkeznie a kiskutyának! Egyébként meg különösebb rákészülést nem igényel a foglalkozásokon történő részvétel. Csak annyi felszerelés szükséges mint egy sétához. Nyakörv- eleinte hám is lehet, póráz, kedvenc játék és jutalomfalat! Játékosan, de tanulunk hiszen ebben a korban különösen fogékonyak.

 

A legtöbb gazdi viszont több hónapos- éves kutyával tud eljönni kutyaiskolába, különböző okokból kifolyólag! Ne keseredjünk el, mert tanulni soha nincs késő!  Fél-egy-két éves korú kutyussal jönnek többen, de nem ritka a hat- nyolc éves kisiskolás sem. Hiszen sokan örökbe fogadnak! A Strázsa kutyaiskolában a kistestű és kölyökkutyák külön csoportban tanulnak  a közép és nagytestűektől, ez a haladóbb csoportokban is így marad. Foglalkozásaink nem tanfolyamjellegűek és soha nem tartunk szünetet, még ünnepnapokon sem, ez is " Strázsa" sajátosság!

Hetente 4x vannak kutyaovi és kutyaiskola foglalkozások. Amelyeken nemcsak egy gazdi vehet részt, hanem a családtagok is egymást váltva. Sőt kifejezetten ajánlom, annak érdekében, hogy ne csak egy gazdinak engedelmeskedjen kedvencük. Ráadásul minden korosztály számára hasznos, szórakoztató és kellemes program a kutyaiskola. Nem utolsósorban megerősíti a kutya és a többi családtag közötti kapcsolatot. 

A Strázsa kutyaiskola foglalkozásai mindig szép környezetben és jó hangulatban teltek az elmúlt évtizedektől- napjainkig. A "Strázsás-kutyás életérzést" öregbítik a különböző rendezvények, sportversenyek, kutya-gazda ügyességi vetélkedők, akadályversenyek,  erdei túrák szervezése- lebonyolítása. Óránként eltérő, játékos, változatos feladatokkal tanítjuk a kutyákat alapengedelmességre, hogy az iskola ne kényszer, hanem szórakozás legyen a gazdi és a kutya számára egyaránt. Hetente többször kimegyünk a ligetbe, parkba, városba, ezzel is gyakorolva azokat az élethelyzeteket, amikkel a mindennapokban találkozhatunk.

A csoporton belül is mindig egyénre szabottan figyelünk és foglalkozunk a tanulókkal. Minden ember és minden kutya más, nem lehet egyféle módszert ráerőltetni mindenkire. Ami az egyiknél beválik, a másiknál nem. Nem vagyunk egyformák és ettől szép az élet!


Arra törekszünk, hogy mindenki számára megtaláljuk azt a módszert ami működik. Fő célunk, hogy megerősítsük a gazdi és kutyája közti kapcsolatot, hogy a mindennapi helyzetek ne okozzanak kihívást. Sok gazdi teszi fel azt a kérdést, hogy kedvence megtudja- e tanulni az alapvető engedelmességi feladatokat és egyáltalán meglehet-e tanítani? Én erre mindig azt válaszolom, hogy minden kutyát meg lehet  és meg is kell tanítani az alapokra. Mit is jelent az alap engedelmesség és mennyi időt vesz igénybe? Átlagosan 3-4 hónap alatt megtanulható,de biztos- stabil tudáshoz tapasztalatom szerint 6 hónap szükséges. Ez rohanó életünknek is köszönhető, hiszen sokan nem tudnak rendszeresen gyakorolni. Viszont ha betartják következetesen ( a családtagok egyformán legyenek következetesek!), a kutyaiskolában tanultakat a mindennapi életben, akkor eredményes lesz a tanulás. A " behívhatóság", " helyben maradás", " láb melletti közlekedés, tehát ne húzzon a kutya" , valamint közömbösítés emberrel-kutyával szemben. Ez utóbbi rendkívül fontos, hiszen az életben többnyire nem ingerszegény környezetben töltjük napjainkat. Különböző helyszíneken, sorrendben és alakzatokban végezzük a fenti feladatokat és sok játékos feladattal, akadályok, apport, valamint élelemmegtagadással, zajhatásokkal szembeni közömbösítéssel egészítjük ki. Természetesen megtanuljuk a "szabadon követést" és a kézjeles gyakorlatokat is ezen időtartam alatt.

Nagyon fontos a motiváció- jutalmazás. A Strázsa kutyaiskolában lehet jutalom falatot adni, de nem kötelező, Ám az első időszakban ajánlott. A szavakkal és simogatással történő dicséret viszont soha nem maradhat el. Én mindig azt mondom, hogy az már fél siker ha a kutya örömmel- feloldódva rohan be az iskolába és  néhány foglalkozás után ez meg is történik. Így a továbbiakban csak ( kutyánként változó) a nehezebben teljesíthető, majd az újabb feladatokhoz adnak a gazdik jutalomfalatot, de a többség már nem is igényli. Fent kell tartani az óra folyamán a kutya érdeklődését, a gazdival történő közös program, a feladatok sikeres teljesítése az igazi motiváció.

Csoportos kutyaovi és kutyaiskola foglalkozásainak időpontjai: kedd, csütörtök 18-19 óráig, szombat, vasárnap 9-10 óráig.
Nem tanfolyamjellegűek a foglalkozások !
Bármikor lehet csatlakozni, beiratkozástól indul az egy vagy három havi díj számítása.
Ünnepnapokon is van kutyaiskola, soha nincs szünet !

A csoportos kutyaovi és kutyaiskola foglalkozásainak helyszíne: 1101 Budapest, Népligeti út 2.

Az M3-as metró, 103-as busz, 1-es villamos Népligeti megállóhelyéhez közel, pár perc séta. Autóval díjmentes parkolás a Planetáriumnál vagy az Üllői útról behajtva a Népligetben lehet parkolni a közlekedési táblák  útmutatása szerint és onnan szintén csak pár perc séta. P+R parkoló található az Üllői úti felüljáró alatt ill. mellett.